Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Keto en etherische oliën

Jun 10, 2021
etherische olie bij keto

Tips naar aanleiding van een interview Romana Switzer, de keto expert voor vrouwen in Nederland. Ze heeft een achtergrond als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in Keto.

Orthomoleculair is een moeilijk woord maar eigenlijk betekent het kijken naar het lichaam als geheel en naar de tekortkomingen op celniveau. Vervolgens ga je aan de slag met veranderingen in je leefstijl. Anders eten, beter slapen, meer bewegen en het aanvullen van voedingsstoffen. Liefst uit gewoon eten maar soms is er aanvulling nodig in de vorm van supplementen

Keto is een voedingspatroon waarbij je alle suikers en koolhydraten schrapt. Geen pasta, aardappelen, brood, rijst, chips etc. Maar ook een heel aantal groenten zoals wortelen en mais eet je niet. 

De overvloed van deze stoffen in onze bewerkte voeding, kan zorgen voor allerlei ontstekingen in je lijf. Er is inmiddels behoorlijk wat onderzoek dat ook allerlei chronische klachten en ziekten worden getriggered door onze ongezonde leefwijze.

Maar gelukkig…. veel dingen kun je verbeteren, terugdraaien, en klachten verminderen door te starten met goede voeding, meer rust en meer bewegen.

Keto of koolhydraatarm eten is een van de goede methoden om mee aan de slag te gaan. Zeker als je een uitdaging hebt qua gewicht. Als je moeilijk gewicht kwijt raakt en/of blijft steken…., terwijl je voor een gezond gewicht nog wel iets kwijt zou mogen raken. Je bent zeker niet de enige. Ons lichaam heeft allerlei mechanismes waardoor het afvallen soms niet lukt. Zeker spelen bij vrouwen ook hormonen een rol, zeker tijdens de overgang.

Romana hanteert 4 peilers in haar praktijk:

  • Eindeloze energie
  • Darmgezondheid
  • Hormoonbalans
  • Gezond gewicht

Dat laatste, het gezonde gewicht, is vaak een direct gevolg als de andere peilers in balans zijn.

Ben jij iemand waarvoor het lastig is om een dieet vol te houden? Vaak kost het gewoon veel doorzettingsvermogen. En dat wordt nog een beetje lastiger als je honger hebt. Goede tip, start met E-boek van Romana.

Romana beschrijft in haar boek la dolce vitaal een 4 weken menu met alle recepten zodat je exact houvast hebt. Om heel eerlijk te zijn; dit menu zit zo boordevol afwisseling, gezonde groenten en echt voldoende eten, dat honger echt niet aan de orde hoeft te zijn.

Maar als doorzettingsvermogen een aandachtspunt voor je is, ga dan aan de slag met een van haar online programmas. Dan heb je in het lesprogramma behoorlijk wat stokken achter de deur. En natuurlijk de inhoudelijke begeleiding.

Bij veel van de vrouwen zorgt een koolhydraat beperkt of ketogene leefstijl voor minder darmklachten, minder klachten in de vertering en een minder een opgeblazen gevoel. Veel vrouwen geven aan dat ze zich veel helderder in hun hoofd voelen.

En helderheid en een happy gevoel zorgt zeker ook voor volhouden”. Keto is geen quick fix. Je blijft, ook als je op je gewicht bent, de leefwijze volhouden. Je moet er dus wel echt voor gaan. Maar dat geldt voor iedere leefstijlverandering. Als je echt zegt ik ga mijn brood of pasta niet opgeven dan is dit waarschijnlijk niets voor jou.

Als je denkt ik twijfel…. realiseer je dan een regulier westers voedingspatroon een overdaad aan koolhydraten heeft waarop ons lichaam vanuit de evolutie niet is aangepast. Bij veel mensen leidt dit op dit moment, na 50- 60 jaar, tot problemen. Voor veel mensen is juist ook gezond ouder worden de focus, zeker in deze vreemde tijd.

Etherische oliën voor gewicht

Graag wil ik jullie een aantal tips geven voor etherische oliën die je kunt inzetten bij KETO namelijk citroen, pepermunt, lavendel, geranium en de spijsverteringssamenstelling . 

  1. Gebruik citroenolie in een glas water, start je dag hiermee om de natuurlijke detoxwerking van de lever te ondersteunen.
  2. Pepermuntolie is een heerlijke olie om te gebruiken wanneer je door de ketose wat uit je mond ruikt. Je doet even een beetje op je vinger en veegt het af in je wang. Het is ook fijn om 1/8 druppel (dat is een druppel uit een 1ml ) te gebruiken voor een glas thee. Dit helpt om trek te verminderen. Pepermunt is ook een fijne olie om de spijsvertering te ondersteunen en een regelmatige stoelgang.
  3. Lavendel helpt je ontspannen. Een druppel op je kussensloop is ideaal voor het slapen gaan. Je kunt ook een druppel toevoegen aan je badzout en een heerlijk rustgevend (voeten) bad nemen.
  4. Geranium staat bekend om zijn positieve effecten voor de huid. De geur van geraniumolie is heel anders dan je zou verwachten. Het lijkt voor geen meter op de geraniums die we hier in het raamkozijn hebben staan. Het is eerder een frisse bloemige geur. Je kunt heel goed een druppel geranium toevoegen aan je bodylotion of crème. Dit helpt je huid om je afvalproces bij te houden en zijn natuurlijke elasticiteit te behouden. Ook een druppel op een badborstel en daarmee droog borstelen is heel goed voor je lijf. Je zorgt voor extra doorbloeding.
  5. De spijsverteringssamenstelling is een olie die specifiek is samengesteld om je spijsvertering te ondersteunen, Het is een olie die je zowel op je huid, aromatisch als inwendig kunt gebruiken.

Placeholder Image

 

Gerelateerde vragen

De ketogriep Afsluitend nog een aantal tips als je met keto begint. Je raakt in het begin veel vocht kwijt dus zorg dat je voldoende drinkt. Omdat je veel vocht kwijt raakt kan dat 3-4 kilo uitmaken. Maar het is zeker ook belangrijk om je mineralen en zouten aan te vullen. Als je dit niet goed doet kun je last krijgen van de ketogriep (misselijk, duizelig, hartkloppingen).

Ouderwetse overtuigingen We hebben in ons leven heel veel vooroordelen gehoord. Zout is slecht voor je, vet maakt je dik, eieren zorgen voor een te hoog cholesterol. Deze overtuigingen mag je loslaten en je mag er nieuwe ervaringen voor in de plaats krijgen.

Zorg voor goede begeleiding/ informeer je goed. Als je aan de slag gaat met keto, zorg dat je op zoek gaat naar de juiste bronnen. Niet iedereen die een ketodieet gevolgd heeft is expert”. Laat je begeleiden door een orthomoleculair therapeut. www.helio.work/keto

Kijk hier het interview met Romana over KETO 

AANDACHTSPUNTEN 

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou. 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Etherische oliën bij zwangerschap?

Nov 27, 2022

Itovi Scan Review

Nov 18, 2022

Inhalers maken met etherische olie

Oct 04, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799