Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Natuurlijke producten voor mannen

Jun 16, 2020
etherische olie voor vaders

Ik hoor af en toe mensen om me heen zeggen: essentiële olie dat is toch iets voor (zweverige) vrouwen..... Maar guess what. Mannen vinden de producten ook top ! Ja ook wegenwachten, dakdekkers, hoveniers, elektromonteurs, online marketeers en zelfs pubers.

Alleen....ze maken andere keuzes en ze hebben een wat andere "aanvliegroute". Vaak wachten ze eerst even af of het een nieuwe passie is van jou, die weer overvliegt. Ze kijken naar je en wachten gewoon even af of het helpt. Lekker nuchter. En op het moment dat ze pijn hebben, ziek zijn of ergens last van hebben..... Dan krijg je de vraag... hé heb je niet iets voor...?  Of zelfs... hé dit flesjes is toch voor.....? En voor je het weet, ben je wat flesjes kwijt.

De mannen in mijn directe omgeving zijn wat minder "zuinig" en voorzichtig. Ze pakken gewoon wat ze nodig hebben en gebruiken het desnoods puur. 

Ik heb de afgelopen tijd de mannen in mijn omgeving gevraagd wat ze graag gebruiken. Met stip op nummer 1 de Deep Blue Rub (een handige tube voor pijnlijke spieren). Ook mijn meest sceptische zakelijke partner heeft die tube altijd bij de hand. Ook de past tense (een roller die je kunt inzetten bij hoofdklachten met daarin pure oliën die niet zijn verdund) is favoriet. Daarnaast pepermunt en air (ook lekker sterk en deze olien worden hier thuis vaak puur op de bovenlip gesmeerd) en de tri-ease (want die pillen kun je makkelijk innemen en ze hebben snel effect bij seizoensinvloeden).

En mijn man (Peter) vulde nog aan... stop even met die weeïge geuren, waarvan jij denkt dat mannen ze lekker vinden. Doe gewoon eens een lekkere geur zoals passion of console in de diffuser. 

Dus top mannen producten: 

  1. Verlichten snel pijn of ongemak
  2. Zijn makkelijk in gebruik
  3. Ruiken sterk en niet weeïg 

Toch ga ik je nu een aantal tips geven voor producten die je zelf kun maken. Want dat is natuurlijk heel leuk om met je (klein) kinderen te doen. Of lekker zelf aan de slag. Waarom niet. Want vooral veel van dit soort producten in de handel zijn zijn duur en behoorlijk chemisch. 

En voor jullie die geen zin hebben in gedoe en DIY? Lees even de tips onder aan de blog. Je kunt namelijk ook gewoon fijne, makkelijke, sterke producten bestellen!

Top tips die je zelf kunt maken

Baardolie (ook toegestaan voor snorren)

1 kopje kokosvet
½ kopje bijenwas pastilles
1 eetlepel jojoba-olie
20 druppels etherische olie van cederhout
20 druppels etherische olie van den
 
Smelt het kokosvet, bijenwas pastilles en de jojoba olie au bain marie
Haal van het vuur zodra ze helder van kleur zijn en er geen klonten meer in zitten
Voeg vervolgens je etherische oliën toe en roer. Doe in een goed afsluitbaar potje na het afkoelen.
 

Scheergel 

¾ kopje sheaboter
¾ kopje cacaoboter
1/3 kopje gefractioneerde kokosolie (of een andere favoriete dragerolie zoals jojoba-olie)
6 druppels copaiba)
5 druppels sandelhout
5 druppels melaleuca
5 druppels lavendel
 
Smelt de twee boters au bain maire. Zodra ze helder van kleur zijn en er geen klonten meer in zitten, kunt je de gefractioneerde kokosolie toevoegen en erdoor roeren.  Haal van het vuur. Voeg vervolgens je etherische oliën toe.  Klop nu met een garde of handmixer op de laagste stand het mengsel tot het romig en schuimig wordt. Doe het in een goed afsluitbare pot.

Aftershave balsem
(dit is een recept voor een vrij zachte crème)
 
⅓ kopje sheaboter
⅓ kopje kokosvet
¼ kopje kokosolie
Tip: 5 dr cedarwood, 5dr wierook, 5 dr lavendel en 3 dr geranium. Dit is wat mijn man lekker vind, maar je kunt hier natuurlijk zelf goed in variëren.  
 
Verwarm de sheabutter en het kokosvet au bain marie. Als het gesmolten is voeg je de kokosolie toe en de etherische olie. Laat het in de koelkast afkoelen tot het ondoorzichtig van kleur is, maar nog steeds zacht. Klop het mengsel enkele minuten met een mixer. Het moet op glazuur lijken. Direct klaar voor gebruik! Bewaar in een glazen afsluitbare pot. 

Schoenen deo 

  • pepermunt
  • purify
  • wattenbolletjes/ keukenpapier of stukken oude handdoek. 

Voeg 3 druppels pepermunt etherische olie en 3 druppels purify  toe aan een paar wattenbolletjes of een dubbel gevouwen stuk keukenpapier. Leg de wattenbolletjes of het keukenpapier in je schoenen. Dit kan gewoon 's nachts. Of laat de wattenbolletjes liggen totdat je ze de volgende keer draagt. 


 Voetencrème met kokosvet

Kijk naar het filmpje hieronder voor de demonstratie! Meerdere mannen in mijn omgeving maken deze crème regelmatig. Ze geven stuk voor stuk aan dat hun voeten frisser ruiken, dat ze minder zweten en dat ze minder last hebben van eelt, velletjes en jeuk. En laten we eerlijk zijn, … ook mannen willen voeten die er netjes en schoon uitzien!

Recept:

Verwarm het kokosvet AuBainMarie  (ik heb de mannen horen zeggen we doen het gewoon even in de magnetron:) ) en voeg de druppels toe. Schenk het in een goed afsluitbaar potje  (verkopen ze ook gewoon los in de reissetjes bij de action / big bizar) of neem een handige lege lipbalsem roller om het in te doen.


Top 10 producten die je kant en klaar kunt kopen

1. Zakjes of een tube deep blue rub

Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Blue Chamomile en Osmanthus werken in Deep Blue Rub samen om te kalmeren en te verkoelen.  Ideaal om te gebruiken na hard werken, klussen, verhuizen en sporten. Masseer ongeveer de hoeveelheid van "erwt " Deep Blue kort op de plek en was na afloop goed je handen. Je wilt niet gaan plassen met een restje van deze rub aan je handen ;)

2. Tri ease

TriEase Softgels zijn ontwikkeld om bescherming te bieden tegen seizoens- en omgevingselementen en om gezonde luchtwegen te ondersteunen. Iedere softgel bevat een gelijk deel citroen,  lavendel en pepermunt olie. Deze ondersteunen een vrije ademhaling. Ze ondersteunen ook een gezonde respons van het immuunsysteem. Ideaal als pollen en stuifmeel door de lucht vliegen.

Lees ook deze blog: https://www.helio.nl/blog/voorjaar-last-van-grassen

3. "Healthy Hold Glaze" Gel

Een alles in één flexibele en stevige styling, die beschermt en voedt .Het geeft een lichte versteviging en ondersteunt perfect bij het stijlen van het haar.

4. Past tense

De pure wintergroen, lavendel, pepermunt, wierook, koriander, marjolein, kamille, basilicum en rozemarijn oliën zorgen voor een frisse, kruidige en krachtige geur. Masseer op je slapen. achter in je in de nek en op je voorhoofd voor een verkoelende, kalmerende sensatie. Fijn bij incidentele hoofd klachten. Je voelt ze wegtrekken!

5. Balance deo 

De Balance deodorant van dōTERRA is een mooie natuurlijke deodorant zonder chemische rotzooi. 

6. Pepermunt balletjes

Deze pepermunt beadlets zijn super handig voor onderweg, in je broekzak. Beter dan snoepjes en pepermuntjes ... want er zit geen suiker in. Heerlijk verfrissend en je bent gelijk weer alert.  Pas op... vooral voor stoere mannen! Want ze zijn heftig! Voor een heerlijke frisse adem en je bevordert ook gelijk je spijsvertering. 

(tip... zeker aan te bevelen na het stappen met bier en shoarma. Normaal mag mijn man met deze fatale combinatie op de bank slapen ;))

7. Scrub

Olie en vet krijg je niet makkelijk van je handen af met zeep en water. Vervolgens is het resultaat: hele droge handen en gescheurde nagelriemen. Je krijgt olie en vet er wel makkelijk af met andere olie! En dat zit nu juist in deze frisse citrus scrub. Ideaal voor klussers en harde werkers! Het perfecte vaderdag cadeau. 

8. Pepermunt

Maar dan nu gewoon de olie in een 15ml flesje. Deze essentiële olie bevordert een vrije ademhaling en de spijsvertering. Mijn man smeert het gewoon op zijn bovenlip (zou mij te heftig zijn) en inhaleert direct uit het flesje. 

Als je het verdund op je slapen smeert, achter in je nek en op je voorhoofd, dan verlicht het incidentele spanning in je hoofd. Fijn om dat gevoel weg te voelen trekken! 

Een beetje pepermunt in je gehemelte geeft energie en dat is weer ideaal als je aan een training begint of als je na de lunch er weer tegenaan moet. Even je duim op het flesje, omkeren en in langs de binnenkant van je wang halen of je duim in je gehemelte drukken. 

Succes mannen! Ik lees graag wat jullie liefste gebruiken! Laat het gerust weten! Met welke tip ga je aan de slag? 

Léanne 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799