Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Moederdag Cadeau Tips 2022

Apr 25, 2022
moederdag cadeau tips 2022

Hierbij een aantal tips om vandaag nog een cadeau te maken voor moederdag. Het zijn natuurlijk ook perfecte ideeën voor iemand in je buurt die wel een hart onder de riem kan gebruiken.

Makkelijke Moederdag cadeaus 

Linnen Spray

Benodigdheden:

Een sprayflesje water van 30ml of een oud doterra flesje van 5ml of 15ml en een spraydop. Etiketstickers, water en etherische olie naar keuze.

Bereidingswijze

Vul het flesje met water, voeg 10 druppels citrus bliss (of jouw gekozen olie) toe en draai de spraydop erop. Schudden voor gebruik. Maak een mooi etiket en plak dit op het flesje.

 

Klei ornamenten

Maak van klei of van zoutdeeg leuke vormpjes. Het deeg kun je leuk versieren door er een patroon in te drukken, bijvoorbeeld met een stukje kant of een ouderwets kleedje. Je kunt daarna makkelijk vormen uitsnijden met koekjesuitstekers. Maak er met een satéprikker of een eetstokje een gat. Laat het goed drogen. Versier met een leuk lintje en geef er een 1ml flesje essentiële olie bij. Je kunt het heel leuk geven in een organza-zakje.

Badzout

Maak leuke buisjes of potjes met badzout. De potjes kun je eenvoudig kopen bij bijvoorbeeld de Action. Natuurlijk badzout haal je bij Holland & Barret. Je kunt er wat extra kleur aan toevoegen met bijvoorbeeld gedroogde lavendel, losse thee of rozenblaadjes. Essentiële oliën die fijn zijn om toe te voegen aan het badzout: lavendel, cederhout, peace, eucalyptus, air en serenity.

Sleutelhanger met etherische oliën

Super leuk om de oliën waar jij zo blij mee bent in klein formaat weg te geven bijvoorbeeld in een leuke sleutelhanger of in een blikje.  Je kunt hiervoor 1ml flesjes gebruiken  Vergeet niet om er een label op te doen met de naam van de olie (Action heeft ook handige etiketten). Doe er een uitleg bij. Heb je een oud blikje van bijvoorbeeld snoepjes in huis? Die zijn handig te recyclen. Natuurlijk kun je ook een nieuw blikje kopen.

DIY Gezichtscrème

Geef een heerlijke gezichtscrème cadeau. Bij action hebben ze handige plastic knijpflesjes. Maar je kunt ook blikjes gebruiken of oude potjes schoonmaken en opnieuw vullen. Je vult het knijpflesje of blikje voor 1/3 met de hand- en bodylotion van doterra. Je voegt er vervolgens in totaal 9 druppels essentiële olie aan toe als je een 15gr blikje gebruikt of 20 druppels voor het flesje van ongeveer 30ml. Oliën die fijn zijn voor je gezicht: lavendel, yarrow pom, geranium, melaleuca, frankinsence en mirre. 

Thee cadeau

Maak een klein potje of blikje met thee. Versier dit met leuke cadeaulinten. Je kunt er natuurlijk ook weer een mooi label op plakken. Hang aan het potje een heerlijk 1ml flesje met citroen, pepermunt of wild orange. 

DIY snelle zeepjes

Maak leuke snelle zeepjes in ijsblokjesvormpjes van gietzeep.

Dit zijn fijne oliën : 
Ylang yang: de geur blijft echt goed aanwezig
Blue Tansy: voor heerlijke zachte handen en een leuke kleur.
Gietzeep bestel je bijvoorbeeld bij bol.com. klik hier >>>

  • Smelt 1-2 eetlepels van de zeep voor 3 zeepjes au bain-marie.
  • Haal de gesmolten zeep van het vuur.
  • Voog 5 druppels ylang ylang toe.
  • Giet in de ijsblokjesvormpjes.
  • Voeg een druppel blue tansy toe en roer door met een tandenstoker voor een swirl-effect (wil je hele blauwe zeepjes, doe het dan tegelijk met de ylang ylang).
  • Laat goed afkoelen.

(klik op het plaatje hieronder voor de het korte filmpje op instagram)

Leuke aroma sieraden

In de shop vind je een groot assortiment met aroma sieraden: armbanden, kettingen, oorbellen en broches. Klik hier

Parfum roller

Een 5ml parfum roller is een super cadeau om te maken en om weg te geven. Het ook heel makkelijk om te doen met je kind (ook als vader/partner). Dit heb je nodig:

  • Een 5ml roller
  • Vloeibare kokosolie
  • Etherische olie

Hieronder vind je 3 handige recepten, maar je kunt ook zelf aan de slag door 3 oliën te kiezen. Neem van alle drie de oliën 3 druppels. Druppel die in het flesje. Vul aan met de vloeibare kokosolie en doe de roller en de dop erop. Hier vind je een kort filmpje

 

Gietzeep koop je ook bij: 

Hobbymax.nl

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799